"Folkeuniversitetet er lukket

Al undervisning er aflyst fra og med i dag torsdag d. 12. marts 2020 og indtil påske. Vi vil senere melde ud, hvad der skal ske efter påske. Alle kursister får refunderet en forholdsmæssig del af kursusgebyret. Vi vender tilbage angående dette."

https://www.fukbh.dk/nyheder/folkeuniversitetet-er-lukket.aspx

 

Med ønsket om godt helbred til alle kursister, Helene

Foredrag, kurser og omvisninger 2020

P.S. Krøyer, Hip, hip, hurra! Kunstnerfest på Skagen, 1888

GRUNDKURSUS forår 2020

Billedanalyse - billedets formsprog (A)

Hvordan analyserer man et billede? Hvilke redskaber kan man bruge? Hvordan beskriver man det, man ser?

Dette kursus giver dig nogle enkle billedanalytiske redskaber, der gør det nemmere at analysere og italesætte billedkunst.

Sammen analyserer vi forskellige typer af kunstværker ud fra den formalistiske tilgang, hvor vi fokuserer på billedets formsprog og dets virkemidler såsom komposition og perspektiv, linjer og flader, bevægelse og ro, lys og skygge, kolde og varme farver, geometriske og organiske former samt teknik og materiale.

Lukket for tilmelding

Foto: Wikimedia Commons/Göteborgs Konstmuseum

Nicolai Abildgaard, Den sårede filoktet, 1775, SMK

GRUNDKURSUS forår 2020

Billedanalyse - billedets formsprog (B)

Hvordan analyserer man et billede? Hvilke redskaber kan man bruge? Hvordan beskriver man det, man ser?

Dette kursus giver dig nogle enkle billedanalytiske redskaber, der gør det nemmere at analysere og italesætte billedkunst.

Sammen analyserer vi forskellige typer af kunstværker ud fra den formalanalytiske tilgang, hvor vi fokuserer på billedets formsprog og dets virkemidler såsom perspektivlære, linjer og flader, bevægelse og ro, lys og skygge, kolde og varme farver, geometriske og organiske former, teknik og materiale.

Åben for tilmelding ved Folkeuniversitetet i København

Foto: Wikimedia Commons/Nicolai Abildgaard, Den sårede Filoktet, SMK

EMNEKURSUS forår 2020

Bjørn Nørgaards gobeliner - Danmarkshistorie i billeder

Bliv klogere på Danmarks historie og kunstens udvikling fra Vikingetiden til i dag med dette billedrige kursus, der tager udgangspunkt i Bjørn Nørgaards gobeliner, der til dagligt hænger på væggene i Riddersalen på Christiansborg Slot.

I et moderne og farvestrålende billedsprog fortæller gobelinerne om de danske kongers og dronningers historie, deres bedrifter, sejre og nederlag. Men de viser også kunstens udvikling, fordi Bjørn Nørgaard i hver gobelin både i udtryk og i indhold refererer til kendte kunstværker fra den pågældende periode.

En enkelt gobelin vil hver gang være i fokus, når vi kortlægger nogle af de historiske begivenheder og kunstcitater, der gemmer sig i det pågældende billedtæppe.

Lukket for tilmelding

 

 

TEMADAG forår 2020

Bjørn Nørgaards gobeliner - AALBORG Folkeuniversitet

Bjørn Nørgaard har i løbet af sin karriere både udfordret, engageret og imponeret os med kunstværker, der spænder vidt - fra “Hesteofringen” i 1970 til Dronningens gravmæle, “Sarkofag” opstillet i Roskilde Domkirke i 2018. Denne temadag dykker vi ned i det mest omfattende værk, nemlig gobelinerne i Riddersalen på Christiansborg Slot, der i 2020 kan fejre 20 års jubilæum samtidig med Dronningens 80 års fødselsdag.

Til hverdag og til fest pryder de 17 gobeliner Riddersalens vægge og fortæller i et moderne og farvestrålende billedsprog om de danske konger og dronningers bedrifter, sejre og nederlag fra Vikingetiden og frem til i dag. Men de fortæller også Danmarkshistorie, kulturhistorie og sågar om kunstens udvikling, og enhver der betragter dem bliver umiddelbart imponeret over detaljerigdommen. Både i udtryk og i indhold refererer hver gobelin til kendte kunstværker fra den pågældende periode. Her er eksempelvis både referencer til gotikkens arkitektur, middelalderens kalkmalerier, Nikolai Abildgaards, Anna Anchers, Picassos og Bjørn Nørgaards egne værker.

Denne temadag giver en billedrig introduktion til gobelinernes opbygning med portrætter af magthavere og åndspersonligheder, begivenheder og opfindelser fra den store verden, væsentlige historiske og kulturhistoriske begivenheder fra Danmarkshistorien og ikke mindst “billedfejl”, “tidslommer” og genkendelige kunstværker fra verdenskunstens historie fra Vikingetiden til i dag.

Åben for tilmelding ved Folkeuniversitetet i Aalborg

FORELÆSNINGSRÆKKE forår 2020

Kunsthistorien med store strøg

Ved mag.art. Helene Lykke Evers, cand.mag. Merete Mørup, mag.art. Birgitte Zacho, mag.art. Tea Baark Mairey, cand.comm.art. Dina Rawat, cand.mag. Jette Lundstrøm, ph.d. Niels Marup, mag.art. Rasmus Chr. Olsen og cand.mag. Mathilde Teglgaard Nielsen

Hvad er karakteristisk for de forskellige perioder, der tilsammen udgør den vestlige kunsthistorie? Få en kronologisk gennemgang af kunsthistoriens mest betydningsfulde perioder lige fra renæssancen til samtidskunsten, hør om tidernes skiftende stilarter og bliv introduceret til nogle af kunsthistoriens største, ikoniske værker.

1. Renæssance (HLE)
2. Barok og rokoko (MM)
3. Nyklassicisme og romantik (BZ)
4. Realisme og impressionisme (TBM)
5. Symbolisme (DR)
6. Ekspressionisme (JL)
7. Surrealisme (NM)
8. Pop art og minimalisme (RCO)
9. Samtidskunst (MTN)

Åben for tilmelding ved Folkeuniversitetet i København

Foto: Wikimedia Commons/Leonardo da Vinci, Mona Lisa, 1503-06