Europæiske storbyer og deres kunstskatte: ATHEN

Athen er en af de ældste byer i Europa. Den dag i dag er byen fortsat visuelt domineret af den antikke højborg, Akropolis, som det af samme grund er let at orientere sig efter på gåture i den indre by. På flere af byens metrostationer er der udstillinger med fund fra udgravninger fra selve metrobyggeriet, hvilket tydeligt viser, at den nuværende by har en flere tusind år gammel historik.

I den centrale del af Athen er der en lang række middelalderlige byzantinske kirker, hvoraf flere er udvidet og ombygget, så de kan rumme en større menighed, da de stadig fungerer som sognekirker. I udkanten af byen ligger flere byzantinske klostre, hvoraf især Daphné klosteret med dets smukke mosaikker absolut er et besøg værd.

Byens museer er generelt genstanderige, alsidige og formidler både antikken og den byzantinske tid såvel som helt moderne vestlig og græsk kunst. Dertil kommer, at byens gader er rigt udsmykkede med både grafitti, gadekunst og egentlige vægmalerier, der gør en gåtur i Athen til en helt særlig oplevelse, hvor moderne kunst, middelalderlig arkitektur og antikkens højborg går op i en højere enhed.